Una amenaça silenciosa per a la nostra salut

La gingivitis i la periodontitis són les principals malalties que poden patir les genives i, si no es tracten, poden arribar a provocar la pèrdua de les dents i alteracions en algunes malalties sistèmiques. Per això, la seva cura és fonamental per mantenir un somriure sa i bonic. El 85% de la població major de 35 anys presenta algun problema relacionat amb les genives.

Salut gingival

La malaltia periodontal és una de les principals causes de pèrdua de dents. La gingivitis i la periodontitis o piorrea són afeccions molt comunes i per això la cura de les genives resulta fonamental per mantenir un somriure sa i bonic.

Senyals per al pacient

El mal gust de boca, l’excés de tosca, genives vermelles o que sagnen, la mobilitat dental o les recessions i alteracions de forma de les genives són alguns dels avisos més freqüents de què alguna cosa no marxa bé i que han de motivar una visita al dentista.

Males companyies

Les ultimes recerques demostren que la inflamació de les genives pot provocar malalties sistèmiques, tals com la diabetis, malalties cardiovasculars (ictus), obesitat, síndrome metabòlica, artritis reumatoide (inflamació de les articulacions del cos) i parts prematurs. Unes genives sanes poden prevenir o estabilitzar aquestes malalties.

Prevenció i manteniment

Una bona higiene bucodental i la realització de revisions bucodentals periòdiques són la millor forma de mantenir unes genives sanes.
A Clínica Dental Serra- Marín d’Olot fem equip amb cada pacient per ajudar-lo a millorar la seva tècnica de raspallat dental i aconsellar-lo constantment.