S’acosten dies de celebracions, menjars especials i llargues sobretaules. Una època que amb tants canvis d’hàbits ens oblidem de nosaltres mateixos. Per això, des de la Clínica Serra Marín d’Olot us volem donar cinc consells perquè pugueu gaudir d’unes festes especials sense deixar de cuidar els vostres somriures.

1. Menja torrons, neules i dolços però no en facis un abús.

Les festes de Nadal estan plenes de dolços de tots tipus i per a tots els gustos i es fa inevitable menjar-ne algun, però això no és sinònim de menjar-ne cada dia o fora d’hores. És millor reservar-los per als àpats dels festius i sobretot evitar-ne un excés.

2. Els torrons d’Agramunt i el marisc són molt bons, però no els trenquis amb les dents!

Vigileu com mossegueu els aliments més durs, com alguns torrons o el marisc, eviteu fer-ho amb les dents del davant, els incisius, i feu-ho amb cura. Hi ha risc de fracturar les peces dentals, pròtesis, bràquets…

3.- Encara que sigui festiu, les dents s’han de raspallar.

Els àpats a casa i fora de casa incrementen, i és fàcil que les sobretaules s’allarguin i ens oblidem raspallar-nos les dents. Per això us recomanem portar sempre a sobre un kit d’higiene bucodental.

4.- Vigileu amb l’alcohol.

Sempre que pugueu, eviteu les begudes amb alcohol i sucres, però si és complicat resistir-s’hi sempre és millor escollir el vi negre. El vi blanc i el cava són més agressius amb l’esmalt.

5.- Eviteu els canvis bruscos de temperatura

Els contrastos bruscos en els aliments provoquen un augment de la sensibilitat i, fins i tot, a vegades la inflamació dels vasos sanguinis de l’interior de les dents. Per això és millor evitar-los.

I si encara no heu fet la carta als reis, què us semblaria incloure-hi algun tractament per a millorar la vostra salut bucodental, com una neteja, un blanquejament…? Segur que ells estaran encantats en contribuir en la vostra salut.