Si bé és cert que ja coneixem una mica més què és i com funciona el tractament Invisalign, pot ser que encara tinguem dubtes sobre si utilitzar-lo o no, així que us expliquem tots els avantatges d’utilitzar aquest tractament vers altres més tradicionals.

 

  • El sistema Invisalign és pràcticament invisible, i a diferència dels aparells fixes tradicionals aquests dispositius no porten filferros ni bràquets metàl·lics, que a més de fer-los més estètics, en la majoria de casos es dedica menys temps als ajustos a la consulta.

 

  • Són extraïbles, així que durant el tractament es pot menjar i beure tot el que es desitgi, només traient-se els aligners. El fet de ser extraïbles, també permet raspallar-se les dents i passar-se el fil dental amb facilitat i així es pot mantenir una bona rutina d’higiene bucodental. Tot i així, perquè aquest tractament tingui una bona resposta, s’han de portar els aligners posats almenys 22 hores diàries.

 

  • Els resultats i el pla de tractament d’aquest sistema es pot veure virtualment abans de començar-lo i permet tenir una idea sobre l’aspecte que tindrà la dentadura al finalitzar el tractament. Aquest sistema utilitza la tecnologia 3D d’Align Technology i la fabricació a mida, cosa que el fa un sistema personalitzat adaptant-se a les característiques i necessitats de cada pacient.

 

  • La comoditat i seguretat són característiques pròpies d’aquest tractament. Al tractar-se d’un sistema personalitzat, s’adapta a la dentadura del pacient. Si bé és cert que en alguns pacients aquest tractament els pot provocar un malestar temporal i lleu durant els primers dies de les noves fases de tractament, és a dir, quan es canvien els aligners, o bé la parla es pot veure afectada, pel que necessiten un període d’adaptació.

 

  • Aquest és un tractament més curt en comparació amb l’ortodòncia tradicional, ja que aconsegueix resultats de manera més eficaç. Tot i així, com en altres tractaments d’ortodòncia, un cop finalitzat el tractament és important utilitzar un retenidor per mantenir les dents estables en les seves noves posicions.